Felhívás!

Kard villant az utcán …

Az evz.ro a saját értesüléseire hivatkozva kétséget kizáróan közli, hogy Emi Pian (Florin Mototolea) bukaresti bűnbanda-vezért nem késsel gyilkolták meg, hanem a fehér fegyvernek számító hosszú pengéjű eszközzel, amelyet nindzsakardnak is neveznek, s amely az alvilágban – főleg a roma közösségeknél – az erőfitogtatás, a megfélemlítés egyik jelképe.

Az elkövető alvilági neve Ciprian Napy, ő a Rinu-klán tagja. A két férfi a szerencsejátékokkal és uzsorakölcsönökkel kapcsolatos  “érdekütközési nézeteltérések” miatt az utcán összeszólalkozott, összeverekedtek, mindketten éles, szúrós eszközöket használtak, de Napy egy gyors mozdulattal elvágta Emi Pian nyakát, aki elvérzett, amíg a mentő kiérkezett volna. A b1.ro hírportál szerint a hír hallatára még aznap infarktust szenvedett és elhunyt Nicolae Duduianu (Pian), az Emi Pian apja, az alvilági Duduianu-klán alapítója, aki börtönbüntetését töltötte Rahován.

Az eset kapcsán Traian Basescu európai parlamenti képviselő felhívja a hatóságok figyelmét, ne maradjanak közömbösek a történtekkel szemben, mert az alvilági leszámolás módja közbiztonsági szempontból is nagyon aggasztó, és az állammal párhuzamosan működő öntörvényű bűnszervezetek működése megengedhetetlen.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások