Felhívás!

A miniszterelnök egyelőre nem hajlandó tárgyalni az éttermek újranyitásáról

A miniszterelnök egyelőre nem hajlandó tárgyalni az éttermek újranyitásáról Gazdaság

A szállodai és étteremágazat “lassan intenzív terápiára szorul”, a miniszterelnök azonban nem hajlandó tárgyalni az éttermek belső tereinek újranyitásáról mindaddig, amíg nem csökken az új megbetegedések száma – jelentette ki a Romániai Szállodák és Éttermek Munkáltatói Szervezetének (HORA) elnöke.

Daniel Mischie a Ludovic Orban kormányfő, valamint a szállodai, étterem- és vendéglátó ágazat (HoReCa) képviselői közötti szerdai egyeztetést követően beszélt erről.

A szakember azt mondta, az európai tapasztalat is azt mutatja, hogy nincs összefüggés az új megfertőződések száma és a teraszok újranyitása között, ezeknek korlátozásokkal, de működniük kell.

“A kormányfő az új esetek nagy száma miatt jelen pillanatban nem hajlandó tárgyalni az éttermek megnyitásáról, de hajlandóságot mutatott arra, hogy amint a számok javulnak, vegyük fontolóra a vendéglők belső tereinek megnyitását. Ezért felhívást intézünk az ebben az iparágban tevékenykedőkhöz és a fogyasztókhoz is, hogy tartsák be a kormány által elrendelt intézkedéseket” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, az iparág “lassan intenzív terápiára szorul”, az ezen a területen tevékenykedők minden tartalékukat felhasználták már, nincs erőforrásuk a szektor fenntartására. “Számításaink szerint a koronavírus-járvány előtt a HoReCa-ágazat adta a bruttó hazai termék 5,1 százalékát, ezen iparág nélkül tehát nem lehetséges a gazdaság újraindítása” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások