Felhívás!

Karanténba helyezték a rahovai börtönben Radu Mazăret

Karanténba helyezték a rahovai börtönben Radu Mazăret Románia

21 napig lesz karanténban Radu Mazăre a rahovai börtönben. A volt konstancai polgármestert, akit a rendőrség kiküldött egysége hozott haza hétfő este repülővel Madagaszkárról, a börtönigazgatóság fegyveres őrséggel szállította a rahovai börtönbe.

A rendőrség a repülőtéren adta át a foglyot a börtönigazgatóság eszkortjának. A karantén lejárta után egy lakhelyéhez közelebb eső fogházba szállítják Mazărét.

A madagaszkári hatóságok május 14-én hagyták jóvá a kiadatási kérelmet, a román hatóságok még aznap elkezdték a hazahozatalához szükséges formaságokat.

Román rendőrökből álló fegyveres őrség utazott Madagaszkárra, hogy hazahozza a volt polgármestert.

Mazăre több mint egy éve hagyta el az országot, Madagaszkáron politikai menedékjogért folyamodott.

Radu Mazăre, Konstanca volt polgármestere ellen több bírósági ítélet született Romániában, több közülük nem jogerős. Az a jogerős ítélet, amely a nemzetközi elfogatóparancs alapjául szolgált, február 8-án született egy törvénytelen tulajdon-visszaszolgáltatással kapcsolatos ügyben. Ugyanabban az ügyben a Bukaresti Dinamo labdarúgóklub egykori finanszírozóját, Cristian Borceát öt év szabadságvesztésre ítélték. A vádirat értelmében – anyagi haszon fejében – olyan személyeknek szolgáltattak vissza jelentős tengerparti területeket Konstancán és Mamaián, akik nem lettek volna jogosultak erre, a jogos igénylők pedig az ingatlan-visszaszolgáltatási törvény alapján követelt területek kevéssel több mint felét kapták vissza. A DNA szerint a 37 vádlott összesen 114 millió eurós kárt okozott, az állami költségvetést 77,77 millió, a konstancai városkasszát pedig 36,16 millió euróval károsítva meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.