Felhívás!

Karácsonyfák a gyermekekért

A Mentsétek meg a Gyermekeket Románia elnevezésű szervezet december 12-én sorozatban tizenkilencedik alkalommal szervezi Bukarestben, a Tölgyek Country Klubban a Karácsonyfa Fesztivált.

A jótékonysági rendezvényen művészek, képzőművészek, formatervezők állítják ki egyedi karácsonyfa-alkotásaikat, amelyeket árverés módszerével lehet a helyszínen megvásárolni. A bevételt a fent említett szervezet a gyermekek oktatására kívánja fordítani. Olyan kiskorúakat segítenek, akik anyagi helyzet és családi okok miatt idő előtt abbahagyták tanulmányaikat, kimaradtak az iskolából. A tervek szerint az Iskola Utáni Iskola (Scoala dupa Scoala) program révén ötezer rászoruló gyermeket támogatnak abban, hogy folytassák tanulmányaikat, elvégezzék legalább a nyolc osztályt, akár a számukra létesített külön osztályokban, évfolyamokon is, ahol általában több generáció találkozik a tanórákon.

A Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet nyilvántartásai szerint a 2017-2018-as tanévben országszerte csaknem 30 ezer 1-8. osztályos tanuló maradt ki az iskolából, az esetek többségében a szegénység, a rossz anyagi helyzet áll a kiesések hátterében. A szervezet a Karácsonyfa Fesztivállal és több más jótékonysági rendezvény által közel 40 kiskorúnak segített az iskolai tanulmányok folytatásában, az adattárban szereplő pontos szám 39 485.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.