Hirdetés
Hirdetés

Júniusban folyósítanák a hátrányos helyzetűeknek szánt élelmiszer-utalványokat jelentős részét

Júniusban folyósítanák a hátrányos helyzetűeknek szánt élelmiszer-utalványokat jelentős részét Románia

A lakosság sérülékeny kategóriáiba tartozó személyeknek szánt 50 eurós élelmiszer-utalványok legnagyobb részét már június folyamán kézbesíteni fogják, a többit július első felében – jelentette ki Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter a hétfői kormányülés végén.

Hirdetés
Hirdetés

Az év végéig kéthavonta folyósítandó 50 eurós összegek első részlete június-júliusra esedékes, és a tervek szerint a kedvezményzettek többsége már júniusban hozzájuthat a pénzhez, de július végéig mindenképpen eljut mindenkihez a támogatás – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy nagyon nagy számú, közel 3 millió kártyát kell kikézbesíteni.

A kézbesített kártyák feltöltése a támogatás összegével néhány napot vesz majd igénybe – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Román Posta igazgatója azt mondta, az utalványok csak augusztusban fognak eljutni a kedvezményezettekhez, Boloş leszögezte: a Román Postával kötött egyezmény értelmében az intézménynek be kell tartania egy határidőt.

Hozzátette, a voucherek eljuttatása a kedvezményezettekhez a legbonyolultabb és legidőigényesebb, ezt követően a támogatás második, harmadik és negyedik részletének folyósítása egyszerű lesz, mert csak fel kell tölteni pénzzel a kártyákat.

A kormány május 9-én hagyta jóvá a rendeletet, amely értelmében a kis jövedelmű személyek kéthavonta egy 250 lejes vouchert kapnak, amelyet alapélelmiszerek vásárlására használhatnak fel.

Harminc százalékkal növelik az álláshelyek számát a minisztériumnál

Harminc százalékkal növelik az álláshelyek számát az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztériumnál – jelentette be Marcel Boloş.

A miniszter rámutatott, míg a 2014 és 2020 közötti időszakban 24 milliárd eurós költségvetést kellett kezelnie az 1407 minisztériumi alkalmazottnak, az országos helyreállítási terv (PNRR) révén most ennek a büdzsének a háromszorosát kitevő 96 milliárd euró lehívásáért felel a tárca, ezért 30 százalékkal 1943-ra növelik alkalmazottainak számát.

“A döntés elkerülhetetlen volt, ezt minden jóhiszemű és a dolgok menetével tisztában levő ember tudja” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, az intézkedéssel járó többletköltségek elenyészőek ahhoz képest, hogy milyen előnyökkel fog járni az ország számára az alapok megfelelő kezelése.

Románia csak a befektetések révén nőhet – nyomatékosította Marcel Boloş.

(Agerpres, fotó: impact.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 24., 12:20
    ÉRTÉKELÉS: 5

    a torveny ertelmeben nyugdijakat kellene emelni es nem kivetelezni bizonyos juttatasokkal mert vannak kisnyugdijasok akik tenyleg raszorulnak de vannak akiknek meg van egyeb jovedelmuk is es akinek egy par lejjel a nyugdija meghaladja az 1500 lejt es dolgozott kemenyen es azonkivul nincs semmi mas jovedelme az nem kap semmit ..ez igazsagtalansag .sokan vannak semmi tamasz nelkul es az egeszseguk is hanyatlo stb.