Felhívás!

Johannis számít az USR-PLUS, a PMP és az RMDSZ szavazóira is

Johannis számít az USR-PLUS, a PMP és az RMDSZ szavazóira is Románia

Számít a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt Szövetség (USR-PLUS) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) választóinak szavazataira, és bízik benne, hogy szavazatokat szerez az RMDSZ-től is – nyilatkozta pénteken Nagybányán Klaus Johannis, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje.

“A választások hősei nem mi vagyunk, a politikusok, hanem ti, a szavazók. Számítok a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szavazóira. (…) Számítok az USR-PLUS szavazóira is. Vannak olyan emberek, akik, akárcsak én, modern, európai országot akarnak. Azt akarják, hogy ez már holnap megtörténjen, holnap nem fog megtörténni, de a barikád ugyanazon oldalán állunk. Számítok a PMP szavazóira is, amelynek egy olyan jelöltje volt, aki sokat beszélt az oktatásról; én is. Ugyanazokat a dolgokat akarjuk (…) – egy modern, virágzó Romániát. Csináljuk együtt! Nem akarok exkluzivista lenni. Valójában szavazatokat akarok szerezni a romániai többi demokratikus csoportosulástól is. Például az RMDSZ-től” – hangoztatta egy kampánygyűlésen Johannis.

A PSD mérget, hazugságokat és álhíreket fröcsög

A Szociáldemokrata Párt (PSD) mérget, hazugságokat és álhíreket fröcsög a választási kampányban – állapította meg Klaus Johannis.

“A PSD mérget, hazugságokat és álhíreket fröcsög. A PSD ezt csinálja, ez a PSD. Hazugságot hazugságra hord össze rólam, rólad, szövetségeseidről. Ez tudja a PSD és ez nem elég. Vesztettek, súlyosan vesztettek, a román nép háromszor küldte haza őket, az Európai Parlamenti választásokon, a népszavazáson és az elnökválasztás első fordulójában. A PSD bizalmatlansági indítvány benyújtására készül. Vissza akarnak térni. Hogy éljen meg a PSD, ha elveszítette a kapcsolatot az ország költségvetésével? Márpedig azt hiszem egyetértetek velem abban, hogy ilyesmit nem engedhetünk meg” – hangoztatta egy kampánygyűlésen Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 16., 11:40
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Persze, hogy számít a szavazatainkra. Ahogyan én is számítottam arra, hogy a minimális tisztelet jeleként, ahogyan eddig minden elnök, ő is üzen március 15 alkalmából… nem, mintha nem tudnék élni egy ilyen üzenet nélkül vagy mert meg lennék győződve, hogy mindenki komolyan gondolta, amiket üzent. Annak ellenére, hogy a magyarok masszívan támogatták, egyetlen pozitív gesztusa sem volt számunkra. Negatív viszont igen. Még egy ilyen bevett szokást sem folytatott. Dăncilă legalább megtette ezt a gesztust és most, hogy a jobboldal van kormányon, nincs az a veszély, hogy vele a PSD kezében összpontosulna a hatalom. Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy milyen 🙂 még nem is lenne rossz, ha lenne valaki, aki ellensúlyozná a kormányzati hatalmat. Szóval, nem tudom, melyik a kisebbik rossz. Pech.

 • User
  Dátum: 2019. november 16., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mit is mondott nem is olyan rég?’gândesc şi trăiesc româneşte’…még a saját nemzetét is….akkor ki mit vár tőle?leírom 00.a nmegnevezése az ilyennek rt.a.2 betűközötti betük a nxerők.

 • User
  Dátum: 2019. november 16., 20:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az ország gondjaival kellett vol a foglalkozni tisztelt Johanis úr! Nem a pártok közötti csatarozassal vagytok elfoglalva miközben minden romba hever! Mikor ellátogatott őfelsége gyergyoszenmiklosra és beszédet tartott Nagy Zoltán polgármester akk rászólt hogy beszéljen románul ne magyarul.de ezek apróságok munkahelyeket kell teremteni jövőt az országba úgy román mint magyarnak mert jól megferunk egymasmelett.