Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban ígéretet tett a brassói repülőtér befejezésének támogatására

Orban ígéretet tett a brassói repülőtér befejezésének támogatására Gazdaság

A jövő évi költségvetésben biztosan elkülönítenek pénzt a vidombáki nemzetközi repülőtér befejezésére – közölte pénteken Brassóban Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem is tudom, hogyan képzelték, hogy én, aki brassói származású vagyok és, ha emlékeznek, a kezdetektől, még 2007-2008-tól támogattam ezt a projektet, most ne állnék ki mellette. (…) Természetesen támogatjuk a repülőtér megépítését, és ez valóban szükséges is” – jelentette ki a miniszterelnök a Brassó megyei tanácsánál tartott sajtótájékoztatón.

Egy hónapon belül döntést hoznak a Comarnic-Brassó autópálya ügyében

Legtöbb egy hónapon belül eldöntik, hogy a Comarnic-Brassó autópályát közpénzből, vagy a köz- és magánszéféra egyöttműködésében (PPP) építik meg – közölte Ludovic Orban, hozzátéve: ez ügyben Viorica Dăncilă nem tett semmit.

„Ha a PPP módszer mellett döntünk, akkor a partnerség olyan formáját választjuk, amely a térségben alkalmazott valamennyi európai szabványnak megfelel, és esetleg az Európai Beruházási Bank (EBB), az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (BERD), vagy a Világbank támogatását kérjük, hogy egy valóban működőképes PPP-szerződés jöjjön létre és megépüljön ez az autópálya-szakasz. Határozhatunk úgy is, hogy az állami költségvetésből finanszírozzuk az építkezést, legtöbb egy hónapon belül döntést hozunk ez ügyben” – mondta a kormányfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük