Felhívás!

Johannis pert veszített

Elutasította a pitești-i táblabíróság tegnap Klaus Johannis perújítási kérelmét, amellyel egy másfél éve elveszített nagyszebeni ingatlanának tulajdonjogát próbálta visszaszerezni a román államfő, írja az MTI.

A polgári eljárás tárgyát képező ingatlan Nagyszeben egyik belvárosi sétálóutcájában található. Az épületet 1964-ben államosították, majd a benne lakó bérlők megvásárolhatták lakásaikat. 1999-ben azonban az eredeti tulajdonos egy állítólagos örököse visszaperelte az ingatlant. Klaus Johannis és felesége az állítólagos örökössel kötött adásvételi szerződés révén váltak tulajdonosokká. Másfél évtizedes pereskedés után 2015 novemberében a brassói táblabíróság mind a restitúció jogalapjául szolgáló örökösödési iratot, mind Johanniszék adásvételi szerződését jogerősen megsemmisítette.

Az államfő perújítási eljárásban kérte a jogerős ítélet megsemmisítését, miután a brassói táblabíróság annak idején állítólag nem is tárgyalta érdemben Johanniszék fellebbezését, hanem arra hivatkozva emelte jogerőre a brassói törvényszék korábbi – Iohanniszék számára kedvezőtlen – döntését, hogy a fellebbezést megkésve nyújtották be. A pitești-i ítélőtábla elutasító határozata jogerős.

A szociálliberális parlamenti többség már a 2014-es elnökválasztás óta ingatlanvagyonának gyanús eredetét hangoztatva próbálja hitelteleníteni – a nagyszebeni városháza éléről elnökké választott – Iohannist, akinek hat Szeben megyei lakóingatlan szerepel vagyonnyilatkozatában. Szerintük a pereskedés tárgyát képező, a későbbi ingatlanbefektetéseket lehetővé tevő értékes belvárosi üzlethelyiséget a Iohannis-család az örökösödési okirat meghamisításra alapozva, csalással szerezte.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.