Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis aláírta Ana Birchall ügyvivő miniszterelnök-helyettesi kinevezését

Johannis aláírta Ana Birchall ügyvivő miniszterelnök-helyettesi kinevezését Románia

Jóváhagyta kedden Klaus Johannis államfő, hogy ideiglenesen Ana Birchall töltse be a stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesi tisztséget.

Hirdetés
Hirdetés

Viorica Dăncilă miniszterelnök kedden jelentette be, hogy az igazságügyi minisztériumot vezető Ana Birchallt javasolja a stratégiai partnerségekért felelős ügyvivő kormányfőhelyettesnek.

„Azt hiszem, Johannis elnöknek nem lehet oka elutasítani ezt a javaslatot, tekintve, hogy Ana Birchall már korábban is betöltötte a stratégiai partnerségekért felelős miniszterelnök-helyettesi funkciót” – fogalmazott Dăncilă.

Az államfő kedd délután alá is írta a Birchall kinevezéséről szóló rendeletet.

A téma kapcsán a miniszterelnök azt is elmondta kedden, hogy a Szociáldemokrata Párt június végén dönt arról, kit javasol a két megüresedő kormányfő-helyettesi tisztségbe, lévén, hogy Viorel Ştefan július 1-jétől az Európai Számvevőszéknél fog tevékenykedni, Birchall keddi kinevezése pedig csak ideiglenes jellegű.

„Akkor majd azt is eldöntjük, hogy átfogóbb kormányátalakításra kerül-e sor, vagy csak erre a két tárcára szorítkozunk” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük