Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jogerősen felmentették a hivatali visszaélés vádja alól Călin Popescu-Tăriceanut

Jogerősen felmentették a hivatali visszaélés vádja alól Călin Popescu-Tăriceanut Románia

Jogerősen felmentette a legfelsőbb bíróság a hivatali visszaélés és köztisztséggel való visszaélésben való bűnrészesség vádja alól Călin Popescu-Tăriceanut, a szenátus volt elnökét.

Hirdetés
Hirdetés

A legfelsőbb bíróság a felmentő ítélet mellett kötelezi a perbe civil félként belépő Matei Cristiant, hogy 5950 lej perköltséget fizessen Tăriceanunak.

A politikust 2020 decemberében állította bíróság elé a legfőbb ügyészség. A vád szerint a szenátus elnökeként Tăriceanu nem vette tudomásul és nem bocsátotta szavazás alá Cristian Marciu parlamenti mandátumának megszűnését, dacára annak, hogy jogerős bírósági ítélet állapította meg a szenátori köztisztség betöltésével való összeférhetetlenségét.

Tăriceanut és Cristian Marciut a legfelsőbb bíróság háromtagú testülete alapfokon már felmentette ebben az ügyben, de mivel a felmentést javasoló ügyész nem konzultált előtte kollégáival, a legfőbb ügyészség óvást nyújtott be a döntés ellen. Ezt utasította el hétfői döntésével a legfelsőbb bíróság fellebbviteli testülete.

Tăriceanu ellen egy másik per is folyamatban van; ebben 800.000 dolláros kenőpénz elfogadásával vádolják a Microsoft-licencek ügyében.

Ugyanakkor vádlott volt a Băneasa-farm visszaszolgáltatásával kapcsolatos perben, amelyben hamis tanúzással vádolták; ebben az ügyben szintén felmentő ítélet született.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.