Felhívás!

A közúti hidak több mint fele felújításra szorul Romániában

A közúti hidak több mint fele felújításra szorul Romániában Románia

Csaknem 2400 közúti híd igényel felújítást a meglévő 4400-ból Romániában. A közúti átkelők közül 53 híd kapta meg a legrosszabb, veszélyes minősítést. Mindezek ellenére a hidakat kezelő szerv szerint nincs ok az aggodalomra.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) felmérései szerint több mint 2400 híd szorul felújításra az országban – számolt be a News.ro. Az adatok azért is érdekesek, mert június 9-én, a Szeret folyón leszakadt egy híd, amelyet tavaly novemberben adtak át újból a forgalomnak, miután felújították.

A romániai hidakat a szakemberek öt műszaki osztályba sorolják, ezek közül a legjobb minősítést mindössze 1387 híd kapta meg a 4482-ből. 53 híd kapta meg a legrosszabb műszaki besorolást, ezek gyakorlatilag életveszélyesnek minősülnek.

Ezen átkelők az ország valamennyi részében megtalálhatók, vagyis nem összpontosulnak egy adott megyében, vagy régióban. A rossz hírek ellenére a CNAIR illetékesei igyekeznek megnyugtatni a lakosságot, mondván, a hidakat folyamatosan ellenőrzik, és a javításokat a lehetőségekhez képest el is végzik azokon.

(Hirado.hu/News.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.