Felhívás!

Isărescu a béremelésekről: a rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ

Isărescu a béremelésekről: a rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ Románia

A rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ – jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója a kormány által bevezetett béremelésekre utalva.

A valós gazdasági növekedés mindenképpen dicséretes, de ezt lehetőleg a gazdasági egyensúly megbontása nélkül kell elérni, mert minden kiegyensúlyozatlanságot előbb-utóbb kezelni kell, és ha ezt nem történik meg “finoman”, megteszi a piac “meredeken”, ami a gazdasági bővülés visszaeséséhez vezethet – magyarázta a jegybank elnöke, amikor arról kérdezték, hogy büszkeségre ad-e okot az 5,5%-os gazdasági növekedés.

“Szerencsésebb a kiegyensúlyozott növekedés, amely nem generál nagy hiányt” – mondta Isărescu.

A jegybank elnöke szerint ami most történik, kiegyensúlyozatlanságot okoz, ami hosszú távon komoly veszélyeket rejt magában, és a BNR korrekciós közbelépésének korlátai vannak.

Hozzátette: a BNR soha nem volt a gazdasági fejlődés ellen.

“Az adagolás. Ez a kulcsszó a béremelések esetében is. Persze választási évben nem könnyű helyesen adagolni, de figyelembe kell venni, hogy – akár az orvoslásban – a rosszul adagolt gyógyszer többet árt, mint használ” – szögezte le Mugur Isărescu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.