Felhívás!

Iohannis: a tagállamoknak egységes kritériumokat kell megszabniuk a koronavírustesztek elismerésére

Iohannis: a tagállamoknak egységes kritériumokat kell megszabniuk a koronavírustesztek elismerésére Románia

Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat és eszközöket kell megszabniuk a koronavírustesztek kölcsönös elismerésére – jelentette ki csütörtök este Klaus Iohannis. Az államfő az Európai Tanács tagjainak videokonferenciája előtt adott nyilatkozatában rámutatott, az értekezlet egyik legfontosabb témáját a teszteléssel, elkülönítéssel és karanténnal kapcsolatos specifikus intézkedések, illetve az oltási stratégiák képezik.

Mint mondta, az európai országok nagy része a koronavírus-járvány második hullámával küzd, mindenütt szinte naponta megdőlnek a negatív rekordok. A világjárvány elleni küzdelemben kollektív erőfeszítésekre van szükség, csak szolidaritással lehet túljutni e nehéz megpróbáltatáson – hangsúlyozta.

Hozzátette, fel kell gyorsítani a tagállamok közötti információcserét, fokozott együttműködésre és sürgős intézkedésekre van szükség.

Iohannis kiemelte, a videokonferencián számba veszik, hogy milyen szakaszban tart jelenleg a koronavírus kezelésében használt gyógyszerek és a várt vakcina beszerzése, de szó lesz az elkülönítéssel és karanténnal kapcsolatos specifikus intézkedésekről, az oltási stratégiákról és határokon átnyúló kontaktkövetésről is.

“Egységes fellépésre van szükség az európai uniós tagállamok részéről, közös kritériumokat és eszközöket kell megszabni a tesztek kölcsönös elismerése kapcsán” – fogalmazott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.