Felhívás!

A parlament elé hívja a PSD Ludovic Orban kormányfőt, hogy ismertesse a jövő évi költségvetést

A parlament elé hívja a PSD Ludovic Orban kormányfőt, hogy ismertesse a jövő évi költségvetést Románia

A parlament elé hívja a Szociáldemokrata Párt (PSD) Ludovic Orban miniszterelnököt, hogy számoljon be a jövő évi költségvetésről – jelentette be csütörtökön az alakulat első alelnöke, Gabriela Firea, hozzátéve, nem érti, miért nem tette még közzé a kormány az erről szóló tervezetet.

Firea azt mondta, a PSD politikai bizottságának ülésén született meg a döntés, miszerint meghívják a parlamentbe a kormányfőt, hogy ismertessen egy “világos és konkrét információkat” tartalmazó jelentést a jövő évi költségvetésről.

“Ha nincs rejtegetnivalójuk, ha mindenben tisztességesen jártak el a román állampolgárokkal szemben, miért nem tették közzé még a jövő évi büdzsé tervezetét, miért nem tartanak egy sajtótájékoztatót, hogy minden polgár tudja, mik a kormány szándékai például az áfával” – fogalmazott Firea, aki szerint a kormány már döntött az áfaemelésről, “már csak az a kérdés, hogy mennyivel emelik”.

A PSD első alelnöke hozzátette, alakulata semmilyen formában nem támogatja az áfaemelést, az intézkedés ugyanis a kis- és közepes jövedelműeket sújtaná a leginkább.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.