Felhívás!

Iohannis: a román állam kudarcot vallott abban a feladatában, hogy megvédje állampolgárait

Iohannis: a román állam kudarcot vallott abban a feladatában, hogy megvédje állampolgárait Románia

Részvétét fejezte ki Klaus Iohannis államfő a konstancai kórháztűz áldozatai hozzátartozóinak, arra kérve a kormányfőt és az egészségügyi minisztert, hogy mindent tegyenek meg a további hasonló tragédiák megelőzése érdekében.

“Elborzaszt a konstancai járványkórházban ma reggel történt tragédia. Ez az újabb szörnyű eset ismét rávilágít a romániai egészségügy hiányos infrastruktúrájára, a rendszer elavultságára, amelyet keményen próbára tesz és felfoghatatlan nyomásnak tesz ki a COVID-19 világjárvány negyedik hulláma. Részvétemet fejezem ki a gyászoló családoknak, és erőt kívánok nekik ezekben a rendkívül fájdalmas pillanatokban. Gyors felépülést kívánok a tűzben megsérült betegeknek és az egészségügyi személyzetnek. Elképzelhetetlen a szenvedés, amelyen keresztülmentek ezek az emberek, akik a gyógyulás reményében érkeztek a kórházba” – olvasható az államfő közleményében.

Klaus Iohannis azt írja: a román állam a mai napon kudarcot vallott abban az alapvető feladatában, hogy megvédje állampolgárait.

Hozzáteszi, arra kérte Florin Cîţu miniszterelnököt és Cseke Attila ügyvivő egészségügyi minisztert, hogy mindent tegyenek meg a további hasonló tragédiák megelőzése érdekében. Az egészségügyi intézmények számára új helyiségeket kell biztosítani intenzív terápiás részlegek kialakítására, ahol optimális körülmények között ápolhatják a betegeket. A romániai egészségügy korszerűsítése nagyon lelassult, ezért az országos helyreállítási tervben (PNRR) prioritást kapott ez a fejezet – teszi hozzá az államfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások