Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: a beoltott hallgatók prioritást élveznek a bentlakásos helyek kiosztásánál

Cîmpeanu: a beoltott hallgatók prioritást élveznek a bentlakásos helyek kiosztásánál Románia

Prioritást fognak élvezni a koronavírus ellen beoltott és a fertőzésen átesett hallgatók az egyetemi bentlakásos helyek kiosztásánál – jelentette be pénteken Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető a bukaresti Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem tanévnyitóján beszélt erről, hozzátéve, hogy ez a rendelkezés a felsőoktatási intézmények egybehangzó kérésére kerül be az oktatási és az egészségügyi tárca közös, oktatást érintő rendeletébe, amelyet a délután folyamán fognak aláírni.

Rámutatott, értékeli, hogy a fővárosi egyetemen, ahol meghaladja a 4000-et a bentlakásos helyek száma, a kampuszba már elszállásolt diákok több mint 80 százaléka be van oltva koronavírus ellen, és meggyőződését fejezte ki, hogy a fennmaradó 20 százalék is rövidesen beoltatja magát.

A miniszter szerint ameddig a járványhelyzet megköveteli, az egyetemen minden kurzust online rendszerben fognak tartani, a szemináriumok, laborórák és a gyakorlati oktatási órák azonban fizikai jelenléttel zajlanak.

“Ez az állapot azonnal megszűnik, mihelyt sikerül véget vetnünk ennek az egészségügyi válságnak. Erre az egyetlen megoldás az oltás felvétele. Nem a gyermekek a felelősek a beoltatlan szüleik és nagyszüleik egészségi állapotáért, a dolog pont fordítva van” – mondta még az oktatási miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások