Felhívás!

Ingyenes orvosi ellátásban részesülhetnek a CNP-vel nem rendelkező személyek is

Ingyenes orvosi ellátásban részesülhetnek a CNP-vel nem rendelkező személyek is Románia

Klaus Iohannis államelnök kihirdette csütörtökön a törvényt, amely értelmében minden gyermeknek jogában áll részesülni ingyenes orvosi ellátásában, még akkor is, ha nincs személyi száma (CNP), azaz nem szerepel az anyakönyvi nyilvántartásban.

A képviselőház által döntő házként szeptember 18-án szerdán elfogadott törvénytervezet a 2006/95-ös, az egészségügyi reformra vonatkozó törvényt módosítja és egészíti ki, illetve kiegészíti a 2003/46-os, a páciensek jogairól szóló törvényt.

A jogszabály kimondja, hogy minden olyan személy, aki nem szerepel az anyakönyvi nyilvántartásban – legyen az gyermek, fogyatékkal élő személy, várandós, illetve gyermekágyas nő, vagy az emberkereskedelem áldozata – és emiatt nincs személyi száma (CNP) ingyenes orvosi ellátásban részesül. Az előírás érvényes azokra a személyekre is, akik nem rendelkeznek jövedelemmel, de olyan betegségekben szenvednek, amelyeknek kezelését az állam országos programokon keresztül biztosítja. Az ingyenes orvosi ellátás az illető betegséggel kapcsolatos ellátásra vonatkozik.

Érvényes lesz az előírás az őrizetbe vett, vagy előzetes letartóztatásban levő személyekre is, ha azok nem rendelkeznek jövedelemmel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 17., 19:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  És tessék mondani a biztosítást fizető személyeknek mikor lesz ingyenes az orvosi ellátás? Vagy ők csak a fizető barmok,bocsánat a kifejezésért,nem sértő szándékkal értem

 • User
  Dátum: 2019. október 17., 20:51
  ÉRTÉKELÉS: 8

  B@ssza meg azt, h lehet?! A fehér ember kölykét addig nem engedik ki a kórházból amig nem” omologálja” a csecsemőt! Túl puhák a törvények! Mindenkit be kellene írni!!! Nem is nagy csel sem plusz költség! X lakósra jut Y rendőr! Akkor ők miért lógatják?!😁