Felhívás!

Ideiglenes elnököt neveztek ki a szenátus élére

Ideiglenes elnököt neveztek ki a szenátus élére Románia

Az új felsőházi elnök megválasztásáig a szociáldemokrata párti Şerban Valeca látja el a házelnöki feladatokat – döntött hétfőn a szenátus házbizottsága.

Szintén hétfőn szavazta meg a szenátus a házelnöki szék megüresedését, miután Călin Popescu-Tăriceanu lemondott tisztségéről.

Megszavazták az új házbizottság összetételét

Elfogadta hétfőn a szenátus új házbizottságának összetételét.

A szeptember másodikától december 31-éig tartó őszi parlamenti ülésszakban a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviseletében Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean és Şerban Valeca tölt be alelnöki tisztséget a felsőházban.

Titkári feladatokat lát el a PSD szenátorai közül Marian Pavel és Ion Ganea, kvesztori megbízást kapott Marius Dunca és Paul Stănescu szociáldemokrata honatya.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy alelnöki titulust kapott az új házbizottságban, ez Alina Gorghiut illeti meg. A PNL szenátusi titkára Ionel Marcel Vela, kvesztora Cornel Popa lett.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) részéről Silvia Dinică kapott egy titkári megbízatást a felsőház vezetésében.

A negyedik kvesztori széket az RMDSZ szenátora, Tánczos Barna foglalja el ebben a parlamenti ülésszakban.

A döntést 84 támogató és 4 ellenszavazattal hozta meg a felsőház.

Elfogadták a képviselőház új házbizottságának összetételét is

Elfogadta hétfőn a plénum a képviselőház új házbizottságának összetételét.

A szeptember másodikától december 31-éig tartó őszi parlamenti ülésszakban a következők töltenek be alelnöki tisztséget a képviselőházban: Florin Iordache (PSD), Carmen Ileana Mihălcescu (PSD), Marilen-Gabriel Pirtea (PNL), Vlad Emanuel Duruş (USR). Korábban az USR-nek biztosított tisztséget a PSD-s Eugen Nicolicea töltötte be.

Titkári feladatokat lát el Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Cristian Buican (PNL), Daniel Constantin (PRO Európa) és Dragoş Gabriel Zisopol (kisebbségek). Korábban a most PRO Európának adott széket Silviu Dehelean (USR) foglalta el.

Kvesztori megbízatást kapott Cătălin Marian Rădulescu (PSD), Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL), Seres Dénes (RMDSZ) és Andrei Gerea (ALDE).

Ebben a parlamenti ülésszakban Alfred-Robert Simonis lesz a PSD, Raluca Turcan a PNL, Stelian Ion az USR, Korodi Attila az RMDSZ, Victor Ponta a PRO Európa és Varujan Vosganian az ALDE képviselőházi frakcióvezetője. Emil Marius Paşcan a PMP, Varujan Pambuccian pedig a kisebbségek csoportját vezeti az alsóházban.

A döntést 267 képviselő támogatta szavazatával, 9-en szavaztak ellene.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.