Felhívás!

Hamarabb betegszenek meg közösségben a gyerekek

Hamarabb betegszenek meg közösségben a gyerekek Életmód

A gyerekeknek minél többet kellene szabad levegőn lennie, de az egészséges étkezés és a D-vitamin pótlása is sokat számít.

Az iskolakezdés stresszt jelent a gyermekek szervezetének és a közösségbe kerüléssel megnő a fertőzéses megbetegedésekre való fogékonyságuk – mondta a Cseh Áron, a Semmelweis Egyetem I-es számú Gyermekgyógyászati Klinikájának adjunktusa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A gyermekorvos szerint a pedagógusok azzal tehetnek sokat, ha a szünetekben gyakran szabad levegőre viszik a gyerekeket, az osztálytermeket pedig rendszeresen szellőztetik.

A szülők pedig az egészséges életmód és étkezés biztosításával tehetnek a legtöbbet gyermekük immunrendszerének erősítéséért.

Azt is mondta, hogy a D-vitamin pótlását már az őszi időszakban érdemes elkezdeni.

Az orvos felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyerekek gyakori fertőzéses eredetű felső légúti betegsége nem kóros, ha más komolyabb tünet nem kapcsolódik hozzá.

Példaként említette, hogy az óvodáskorúak esetében az évi 10-12 “lázas epizód” teljesen normálisnak tekinthető, egyúttal ezek a megbetegedések az immunrendszer érésének sajátos módját is jelentik.

Kóros tüneteknek azt kell tekinteni a gyermekorvos szerint, amikor például a gyerek súlygyarapodása, idegrendszerének fejlődése elmarad a kortársaiétól. Ezek az immunzavarok azonban nagyon ritkák.

(SZMO)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások