Felhívás!

Húsz év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a pedofil bukaresti rendőrt

Húsz év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a pedofil bukaresti rendőrt Románia

Jogerősen 20 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti ítélőtábla Eugen Stan rendőrt 18 rendbeli szexuális agresszió elkövetése miatt. Stan áldozatai között kiskorúak is voltak.

A rendőrre eredetileg 19 év börtönbüntetést szabott ki idén júliusban a főváros 6. kerületi bírósága, a bukaresti ítélőtábla azonban egy évvel megnövelte a büntetést.

A legfőbb ügyészség szerint 2009. november 2-a és 2018. január 5-e között Eugen Stan 18 személy ellen követett el szexuális agressziót Bukarestben és környékén. Áldozatai 5 és 38 év közöttiek. Általában követte áldozatait a tömbházig, amelyben laktak, majd a lépcsőházban vagy a liftben támadt rájuk.

A bukaresti ügyészség 2018. január 8-án indított bűnvádi eljárást az akkor a belügyminisztérium alkalmazásában álló Eugen Stan ellen, akit eleinte egy 5 és egy 9 éves gyermek szexuális bántalmazásával gyanúsítottak. Január 9-étől a legfőbb ügyészség vette át a nyomozást, azokkal a dossziékkal együtt, amelyekben hasonló módon elkövetett bűncselekmények ügyében kezdték el a kivizsgálást a kerületi ügyészségek, és amelyek kapcsán felmerült a gyanú, hogy ugyanazzal az elkövetővel állnak szemben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.