Felhívás!

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél

Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél Románia

Kamionsorok alakultak ki csütörtökön a főbb román-magyar határátkelőknél, mind a be-, mind a kilépési oldalon; a nagylaki autópálya-határátkelőnél a sűrű forgalom mellett a magyar rendőrök alacsony száma is nehezíti a helyzetet.

A határrendészet határforgalom-figyelő alkalmazása szerint a nagylaki autópálya-határátkelő a legforgalmasabb, és a magyar rendőrök alacsony száma miatt csupán két sávon zajlik a teherforgalom ellenőrzése. A belépési oldalon legalább 220 perces a várakozási idő, a kilépőoldalon pedig 150 perces.

A román határrendőrök szerint Nagylak előtt a román oldalon 5 kilométeres a gépkocsisor.

Gyulavarsándnál közel négy órát kell várakozniuk az ellenőrzésre a tehergépkocsi-vezetőknek, az ellenőrzés három sávon zajlik. A borsi közúti, illetve az autópálya-határátkelőnél 150-160 perc a várakozási idő. A Szatmár megyei petei határátkelőnél pedig 180 perc.

A nagylaki közúti határátkelőnél a Romániába bevezető oldalon legalább 80 percet, Borsnál és Peténél megközelítőleg 40 percet kell várakozniuk a sofőröknek.

Az Agerpres hírügynökség kérdésére az Arad megyei határrendészet képviselői elmondták, a kiskocsiknak és buszoknak nem kell sokat várakozniuk a határnál.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.