Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Holtan találták meg a Máramarosi-havasokban eltűnt egyik ukrán állampolgárt

Holtan találták meg a Máramarosi-havasokban eltűnt egyik ukrán állampolgárt Románia

Holtan találták meg a Máramarosi-havasokban eltűnt egyik ukrán állampolgárt – közölte kedd este a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.

Dan Benga szerint a holttestre egy petrovakrasznai lakos bukkant rá, hegyvidéki területen.

Hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport út közben szétvált. Két személyt a vasárnapra virradó éjszaka, másik kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők.

Megsérült társaikat kedden is keresték a rohammentő-szolgálat helikopterének segítségével, délután azonban a gyenge látási viszonyok és a rossz időjárási körülmények miatt leállították az akciót.

A hegyimentők információi szerint mindkét ukrán állampolgár megsérült, egyikük többszörös csonttörést és koponyasérülést is szenvedett, vele hétfő reggel beszéltek utoljára telefonon. 

Két helikopterrel keresik a csoport utolsó tagját

 Két helikopter is részt vesz a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagjának keresésében – közölte szerdán a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője.

Oana Pârcălab elmondta, a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó légiközlekedési felügyelőség és a rohammentő-szolgálat (SMURD) egy-egy helikopterével keresik az eltűnt ukrán állampolgárt.

A nap folyamán levitték a hegyről az eltűnt férfi egyik társának kedden megtalált holttestét, amelyre egy petrovakrasznai lakos bukkant rá egy szakadékban.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük