Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elindították a legfőbb ügyész és a DNA-főügyész kiválasztására irányuló eljárást

Elindították a legfőbb ügyész és a DNA-főügyész kiválasztására irányuló eljárást Románia

Elindította kedden az igazságügyi minisztérium Románia új legfőbb ügyészének, valamint a korrupcióellenes ügyészség (DNA) főügyészének kiválasztási eljárását.

A szaktárca közleménye szerint a procedúra 2023. február 27-éig tart.

A jelenlegi legfőbb ügyész és a korrupcióellenes főügyész mandátuma jövő év február 21-én jár le.

A tisztségek iránt érdeklődő ügyészek február 6-áig nyújthatják be jelentkezési dossziéjukat.

A jelentkezők meghallgatása február 20-a és 23-a között zajlik majd az igazságügyi miniszter és a vizsgáztató bizottság jelenlétében.

A válogatás eredményeit február 27-én közzéteszik a szaktárca honlapján, és ugyanaznap elküldik véleményezésre a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének a legfőbb ügyészi és a DNA-főügyészi tisztségre kiválasztott jelöltek kinevezésére vonatkozó javaslatot – ismertette az eljárást a minisztérium. 

Új főügyésze lesz a DIICOT-nak is

Az igazságügyi minisztérium szerdán bejelentette, hogy elindította a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészének 2023 március elsejéig tartó kiválasztási eljárását.

Közleményében a tárca emlékeztetett arra, a DIICOT főügyészi tisztsége 2020. szeptember 25-én üresedett meg.

A posztra pályázó ügyészek 2023. február 7-ig iratkozhatnak be a versenyvizsgára.

A közlemény szerint a jelöltek február 24-27. között mutatják be pályázatukat az igazságügyi miniszternek és a felvételi bizottságnak az igazságügyi minisztériumban. A vizsgainterjún ellenőrzik a vezetői és a kommunikációs készségeiket, illetve felmérik azt, hogy miként viszonyulnak a szakma értékeihez és a megpályázott munkakörhöz.

A minisztérium március elsején közli a vizsgák eredményét, és ugyanaznap továbbítja az indoklással ellátott javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének. Az utóbbi testület véleményezi a jelölt alkalmasságát.

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük