Holtan találták meg a Dâmbovița megyéből eltűnt 11 éves lányt

Holtan találták meg a Dâmbovița megyéből eltűnt 11 éves lányt Románia

Holtan találtak rá vasárnap a mezőn arra a 11 éves Dâmboviţa megyei lányra, aki pénteken elment iskolába, és többé nem tért haza, tájékoztatott a Dâmboviţa Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

A Gura Şuţii településről származó lány testén erőszakra utaló nyomok vannak, a rendőrségnek van egy gyanúsítotti köre, közölte a Dâmboviţa Megyei Rendőr-főkapitányság.

“A 11 éves, Gura Şuţii településről származó lányt sajnos holtan találták meg egy mezőn Produleşti település területén. Testén erőszakra utaló nyomok vannak” – szögezi le a rendőrség.

A kislány keresésében több mint 200 személy vett részt: rendőrök, tűzoltók, csendőrök és falubeliek. Az akcióban drónokat és egy helikoptert is bevetettek.

Egy külföldi állampolgár a fő gyanúsított

Egy külföldi állampolgár a fő gyanúsított annak a 11 éves, Dâmboviţa megyei kislánynak az ügyében, akinek az eltűnését pénteken jelentették, majd vasárnap holtan találták egy mezőn, testén erőszakra utaló nyomokkal.

Az ügyben folytatott nyomozást vezető ügyész, Mihai Dincă vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta, az eddigi vizsgálatok alapján rendelkezésükre álló adatok szerint a lány már nem élt, amikor a rendőrséget értesítették eltűnéséről. Hozzátette, több térfigyelő kamera felvételeit is átvizsgálták, és van egy fő gyanúsítottjuk az ügyben, egy személy, aki autójával elhagyja Gura Şuţii települést, és csak harminc perc elteltével hajt be a következő faluba, bár normális körülmények között a két település közötti távolság 2-3 perc alatt megtehető.

Megkérdezték az újságírók az ügyésztől, hogy egy holland állampolgár-e a fő gyanúsított, de sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta ezt az információt, mint ahogyan azt sem, hogy a gyanúsított elhagyta volna az országot. Azt mondta, egyelőre in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárás zajlik az ügyben emberölés és szabadságtól való megfosztás miatt, ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy nemi erőszak vagy más szexuális agresszió is történt.

Az ügyész hozzátette, a lány holtteste műanyag fóliába volt csomagolva, és erőszak nyomait észlelték rajta. Több információt az igazságügyi orvosszakértői boncolás eredményétől, illetve a helyszínen folytatott vizsgálatoktól remélnek.

Mihai Dincă azt is elmondta, hogy a fő gyanúsított bérelt autót vezetett, amelyet a rendőrség azonosított és lefoglalt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 23., 10:08
    ÉRTÉKELÉS: 22

    Ahol ilyen korrupcio van minden szinten ,mint ebben az orszagban, ott a pedofilok ,gyilkosok es maffiozok biztonsagban erzik magugat. Itt mar az egyszeru ,becsuletes es munkabol elo allampolgaroknak annyi. Ok kiszolgaltatotta valtak a sajat orszagukban es senki kozuluk nincs biztonsagban. Sopredek orszagnak ,sopredek elnoke ,sopredek politikusai es sopredek rendorsege van. Ezektol valtozast senki ne remeljen !