Felhívás!

Helyben adózhatnak a közepes cégek

Helyben adózhatnak a közepes cégek Románia

Határozatban erősítette meg a kormány az RMDSZ által kidolgozott törvény előírásait, amelynek értelmében ismét saját megyéjükben, székhelyükhöz közelebb adózhatnak a közepes vállalkozások – közölte Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.

Bár a kormány kétszer halasztotta az RMDSZ által javasolt 2018/30-as számú törvény érvénybeléptetését, a 2018/884-es kormányhatározat révén végül elrendelte az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal decentralizációját. Így a közepes vállalkozások a továbbiakban nem a regionális központokban, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethetik be az adót.

„Egy Maros megyei vállalkozónak nem kell majd több száz kilométert Brassóba utaznia, egy Szatmár vagy Bihar megyei vállalkozónak nem kell Kolozsváron intéznie adóügyeit” – mutatott rá a szenátor. Cseke Attila hozzátette, a Szövetség által kidolgozott és elfogadtatott jogszabályra azért volt szükség, mert a technokrata kormány egyik napról a másikra regionális szintre szervezte át a közepes vállalkozások adóügyeit. A statisztikák bebizonyították, hogy az intézkedés nem növelte az adóbevételt.

A múlt héten egy újabb törvényjavaslatot fogadott el a parlament felsőháza, amely – RMDSZ-es javaslatra – a pénzügyi hatóság decentralizációját írja elő, és ismét önálló jogi személyiséggel ruházza fel a megyei szintű adóhivatalokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.