Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Hatra emelkedett a koronavírusos esetek száma az országban

FRISSÍTVE: Hatra emelkedett a koronavírusos esetek száma az országban Románia

Újabb személyt diagnosztizáltak koronavírussal – közölte szerdán Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Costache szerint olyan személynek lett pozitív a COVID-19 teszteredménye, aki kapcsolatba került az egyik temesvári koronavírusos esettel.

A miniszter azt mondta, nagyon hasznosnak bizonyulnak a járványtani ankétok, mert ezek eredményeképpen gyorsan azonosítani tudják a megfertőződött személyeket, és azonnal elkezdhetik az orvosi kezelést.

Az ötödik koronavírussal diagnosztizált személy annak a 47 éves temesvári férfinak a 16 éves unokaöccse, akinél kedden mutatták ki a vírus jelenlétét.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közölte: a 16 éves fiúnak nincsenek betegségre utaló tünetei, hőemelkedése sincs. A temesvári járványkórházba szállították.

A 47 éves temesvári férfi laboratóriumi teszteredményei szerdán már negatívak voltak. 24 óra múlva megismétlik a tesztet – közölték az illetékesek.

A Temes megyei közegészségügyi igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a temesvári Victor Babeş járványkórházba beutalt, korábban koronavírussal diagnosztizált két páciens (egy férfi és egy nő) jól van és tünetmentes.

Azoktól a személyektől, akikkel az említett két páciens érintkezett, biológiai mintát vettek (a nő környezetéből 14, a férfi környezetéből 5 embertől).

A koronavírussal negyedikként diagnosztizált személynél, a 47 éves temesvári férfinél azért merült fel a fertőzöttség gyanúja (ami később be is igazolódott), mert február 20-án közvetlenül amellett a 38 éves nő mellett ült egy Olaszországból visszatérő repülőn, akinél kimutatták a COVID-19 vírust. A férfi ezt követően családjával együtt lakhelyi elkülönítésben maradt.

FRISSÍTÉS: Suceava megyei a hatodik fertőzött

Egy 71 éves Suceava megyei férfinál is kimutatták a koronavírust – jelentette be a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A férfi február 28-án tért haza az olasz Lombardia tartományból, azóta otthoni elkülönítésben volt. Március 2-án a férfi jelentkezett a Suceava megyei sürgősségi kórház járványosztályán lázra és hidegrázásra panaszkodva, és be is utalták. Biológiai mintát vettek tőle, amely pozitívnak bizonyult a COVID-19 vírusra.

A hatóságok elkezdték a járványtani vizsgálatot a férfivel kapcsolatba került személyek azonosítása érdekében.

Nelu Tătatu, az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint a férfinak más betegségei is vannak. Hozzátette, elkezdték ajárványtani vizsgálatot, a férfivel egy autóbuszban utazókat pedig karanténba vagy otthoni elkülönítésbe helyezik.

(Agerpres/Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük