Felhívás!

Közel nyolc hónap után minden tüzet eloltottak Új-Dél-Walesben

Közel nyolc hónap után minden tüzet eloltottak Új-Dél-Walesben Külföld

A tűzoltók tájékoztatása szerint az utolsó lángokat is eloltották a bozóttüzek által leginkább sújtott ausztráliai Új-Dél-Wales államban, ahol így közel nyolc hónap után először nem égett sehol az aljnövényzet – írja a CNN.

A tűzoltók már szűk egy hónapja bejelentették, hogy sikerült körülhatárolniuk a tüzeket, ám emlékeztettek arra, hogy a teljes megfékezéstől még messze vannak, mert az állam déli részén továbbra is vannak aktív tüzek. Mostanra ezeket is sikerült eloltani, így 2019 júliusa óta először nincs sehol tűz az államban.

A tüzek 33 ember halálát okozták, mintegy 2500 embernek kellett elhagynia lakhelyét, egymilliárd állat pusztult el, Rob Rogers, az állam tűzoltóinak parancsnokhelyettese pedig korábban elmondta, hogy rendkívül pusztító időszakon vannak túl, ami mind a tűzoltóknak, mind a helyieknek rengeteg szenvedést okozott.

A tüzek eloltásában nagy szerepe volt a heves esőzéseknek is, ezek miatt azonban áradásokkal, valamint erős széllel és hullámveréssel kellett megküzdenie az embereknek. Az idei bozóttüzek különösen korán kezdődtek és nagyon intenzívek voltak. Szakértők ezt a rendkívüli szárazsággal, a tikkasztó hőséggel, valamint a klímaváltozással magyarázták.

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.