Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hatósági felügyelet alatt marad a szexuális erőszakkal gyanúsított ortodox pópa

Hatósági felügyelet alatt marad a szexuális erőszakkal gyanúsított ortodox pópa Románia

Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezte a bukaresti törvényszék Visarion Alexa ortodox pópát, akit szexuális erőszakkal gyanúsítanak.

Visarion Alexát egy héttel ezelőtt vették őrizetbe szexuális erőszak miatt. Az ügyészek a pópa előzetes letartóztatását kérték a fővárosi hatodik kerületi bíróságtól, a bíróság azonban úgy döntött, hogy csak hatósági felügyelet alá helyezi 60 napra. A döntés ellen a pópa is, az ügyészek is fellebbezést nyújtottak be a bukaresti törvényszéken, ez azonban mindkét óvást elutasította, így a gyanúsított hatósági felügyelet alatt marad.

Az ügyészek szerint a pópa április 23-án követte el a nemi erőszakot egy bukaresti templom nyári kápolnájában, ahova gyónni ment az áldozata. Az ügyhöz közel álló források szerint a pópa őrizetbe vétele óta más nők is panaszt tettek ellene.

Visarion Alexa a bukaresti Szentlélek Kiáradása templom plébánosa, egyik legnépszerűbb ortodox pópa a fővárosban, gyakori meghívottja rádió- és televíziós műsoroknak.

Vasile Bănescu, a román ortodox patriarchátus szóvivője közölte, hogy Visarion Alexa bevallotta bűnét a bukaresti érsekségi bizottság előtt. Az érsekség felfüggesztette a lelkészi szolgálat alól, és megvonta tőle plébánosi titulusát. A szóvivő hozzátette, Visarion Alexának ügyvédje azt tanácsolta, hogy visszafogottan nyilatkozzon, ezért nem hajlandó részletekbe bocsátkozni, de beismerte vétkességét.

(forrás: Agerpres, fotó: Visarion Alexa/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük