Felhívás!

Használni fogják az EP-választáson a többszöri szavazás megakadályozó informatikai rendszert

Használni fogják az EP-választáson a többszöri szavazás megakadályozó informatikai rendszert Románia

Elkezdte a belügyminisztérium az előkészületeket az európai parlamenti választásra, amelyen használni fogják a részvételt monitorozó és a többszöri szavazás megelőzésére szolgáló informatikai rendszert (SIMPV).

A belügyi tárca közleménye értelmében kedden tartotta meg első ülését a május 26-án tartandó EP-választások megszervezését koordináló központi technikai bizottság. A testület elnöke, Carmen Dan belügyminiszter hangsúlyozta a szervezési teendők időben való elvégzésének fontosságát.

Az ülésen többek között megtárgyalták, hogy milyen feladatok hárulnak a választások megszervezésében és lebonyolításában illetékes intézményekre, hangsúlyozva az ezek közötti jó együttműködés fontosságát az esetleges rendellenességek mielőbbi kiküszöbölése érdekében. “Jelezzenek minden helyzetet és azonnal kérjenek segítséget, ne halogassák a probléma megoldását” – hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Az EP-választások alatt a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó struktúrák fő feladata a közrend biztosítása az ország településein, a szavazókörzetek környékén, ugyanakkor ők felelnek a választási irodák által összeállított dokumentáció biztonságáért a megyei választási irodákhoz, illetve a Központi Választási Irodához (BEC) való szállítás alatt.

A szavazócédulák, a VOTAT feliratú bélyegzők és más, a választás során használt eszközök beszerzése az Állandó Választási Hatóság feladata – hangzott el az ülésen, amelyen szó volt arról is, hogy az EP-választáson használni fogják a választási részvételt monitorozó és a többszöri szavazás megelőzésére szolgáló informatikai rendszert.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.