Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromtól hét évig terjedő börtönbüntetés róható ki bűnbandák által elkövetett tettek miatt

Háromtól hét évig terjedő börtönbüntetés róható ki bűnbandák által elkövetett tettek miatt Románia

A szenátus plénuma által kedden elfogadott, a büntetőtörvénykönyvet módosító javaslat értelmében 3-tól 7 évig terjedő börtönbüntetés róható ki ütlegelés, személyek bántalmazása, vagy magánlaksértés miatt, ha ezeket a tetteket bűnbandák, vagy ezekhez tartozó személyek követik el.

Hirdetés
Hirdetés

A javaslatot Daniel Vasile kisebbségi képviselő nyújtotta be, a tervezet a Btk. 193. (ütlegelés, vagy más erőszakos cselekedet), 224. (magánlaksértés) és 371. (közrend-háborítás) cikkelyét módosítaná.

A 193. és a 224. cikkely jelenleg 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönbüntetést, vagy bírság kikfizetését írja elő, a szenátus által kedden elfogadott tervezet azonban 3-tól 7 évig terjedő börtönre szigorítaná a büntetést, ha azt három, vagy ennél több személy, vagy egy szervezett bandához tartozó személy követi el.

Ami a 371. – a közrend-háborításra vonatkozó – cikkelyt illeti, a büntetést 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre szigorítják, amennyiben a tettet három, vagy annál több személy közösen, vagy pedig egy bűnbandához tartozó személy követi el.

Az ügyben a képviselőház lesz a döntő fórum.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük