Hirdetés
Hirdetés

Három plusz szabadnapjuk lesz jövőre a közszférában dolgozóknak

Három plusz szabadnapjuk lesz jövőre a közszférában dolgozóknak Románia

2023. január 23-a, június 2-a és augusztus 14-e szabadnap lesz a közalkalmazottak számára. Erről szerdai ülésén fogadott el határozatot a kormány.

A munkatörvénykönyv előírásai szerint legkésőbb január 15-ig kormányhatározattal állapítják meg azokat a munkanapokat, amelyekre az állami alkalmazottak szabadnapot kapnak a hivatalos munkaszüneti napok előtt vagy után, illetve azokat a napokat is, amikor a kieső munkaidőt be kell pótolniuk.

2023. január 23-a, június 2-a és augusztus 14-e hivatalos munkaszüneti napokat kötnek össze, így ezek is szabadnapok lesznek a közalkalmazottak számára. Ez alól kivételt képeznek azok a munkakörök, amelyekben a tevékenység jellege miatt nem függeszthető fel a munkavégzés.

A szerdán elfogadott kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy a három szabadnappal kieső munkaidőt be kell pótolni február 28-ig, június 30-ig, illetve augusztus 31-ig.

A munkatörvénykönyv szerint a román fejedelemségek egyesülésének napja, január 24-e, a június 1-jei gyermeknap és Nagyboldogasszony napja, augusztus 15-e hivatalos munkaszüneti nap Romániában. 

forrás: Agerpres

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük