Felhívás!

Hamarosan a parlament elé terjesztik a referendum eredményét gyakorlatba ültető törvénytervezetet

Hamarosan a parlament elé terjesztik a referendum eredményét gyakorlatba ültető törvénytervezetet Románia

A május végi referendum eredményét gyakorlatba ültető törvénytervezetet készül a parlament elé terjeszteni a Szociáldemokrata Párt (PSD) – közölte Marcel Ciolacu képviselőházi elnök.

Az alsóház házbizottságának hétfői ülésén a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Silviu Dehelean a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezéssel kapcsolatos jogi bizottsági jelentés sürgetése érdekében szólalt fel.

Erre reagálva Ciolacu azt mondta, “volt egy referendum, amelyen az állampolgárok eldöntöttek valamit”, ezért a PSD hamarosan előterjeszti a népszavazás témájával kapcsolatos alkotmánymódosító tervezetet.

A hétfői házbizottsági ülés volt az első, amelyet a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Liviu Dragnea helyét átvevő Marcel Ciolacu vezetett. Az új képviselőházi elnök azt mondta, bízik a frakcióvezetőkkel történő minél szorosabb együttműködésben.

“Románia parlamentje politikai testület, ennélfogva természetes, hogy politikai nyilatkozatok hangozzanak el, de ez még nem jelenti azt, hogy nem tudnánk hatékonyan együtt dolgozni” – mondta Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.