Hirdetés
Hirdetés

Halálra fagyott egy ukrán állampolgár a Máramarosi-havasokban

Halálra fagyott egy ukrán állampolgár a Máramarosi-havasokban Románia

Négy ukrán állampolgár tévedt el a Máramarosi-havasokban az éjjel, egyikük életét vesztette – közölte csütörtök reggel a máramarosszigeti határrendészet.

A négy ukrán – három férfi és egy nő, 30-32 évesek – átkeltek a határon, de a Máramarosi-havasokban, Ruszpolyána közelében, 1600 méteres magasságban eltévedtek és fagyhalálközeli állapotba kerültek. A térségben 60-80 centiméteres a hó.

Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont vezetője szerda este arról számolt be, hogy a gyenge térerő miatt nem tudják felvenni a kapcsolatot a négy ukránnal, de hozzátartozójuk, aki az 112-es számon kért segítséget, azt mondta, hogy a négy ember közül egyikük már képtelen kommunikálni, a másik három pedig segítségért könyörög.

Hat hegyimentő, hat határrendőr és egy önkéntes csapat indult utánuk, a nehéz és járművel megközelíthetetlen terepen 7-8 órás út állt előttük. Végül 1400 méteres magasságban találtak rájuk, de egyikük már nem adott életjelt.

Oana Pârcălab, a máramarossszigeti határrendészet szóvivője csütörtök reggel közölte, hogy a kórházba szállított négy ukrán állampolgár közül az egyik 5:30-kor meghalt.

forrás: Agerpres

fotó: Salvamont Maramureș/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük