Hirdetés
Hirdetés

Romániában a háztartások 82 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal

Romániában a háztartások 82 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal Románia

Romániában a háztartások 82 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal, az idei adat 1,3 százalékponttal magasabb a tavalyi értékhez képest – közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet.

A városokban az internetkapcsolattal rendelkező háztartások aránya csaknem 89 százalék, ami 15 százalékponttal haladja meg a vidéken jegyzett mintegy 74 százalékot. Az internettel rendelkező legtöbb háztartás az ország legfejlettebb gazdasági régiójának számító Bukarestben és a körülötte levő Ilfov megyében van, ott 10-ből 9 háztartásban van internet. Ezt követi a székelyföldi megyéket is magában foglaló központi régió 85,2 százalékkal.

A 16 és 74 éves korosztályba tartozók csaknem 90 százaléka használt már internetet, ez az érték 1,1 százalékponttal magasabb, mint a tavalyi. A rendszeres használók 69 százaléka naponta többször, 21 százaléka pedig naponta egyszer használja a világhálót.

Nemi megoszlásban kiegyenlített a helyzet: a férfiak 90 százaléka, a nőknek pedig a 89 százaléka használ internetet. Ez a különbség az idén 0,7 százalékpontra mérséklődött az előző évben jegyzett 1,6 százalékpontról.

A fiatalok szinte mind interneteznek, a 16 és 34 év közötti korosztályban az arányuk eléri a 98 százalékot, míg az 55 és 74 évesek körében az internetezők aránya 73 százalék.

forrás: Agerpres

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük