Felhívás!

Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban

Háborús állapotok vannak a romániai kórházakban Románia

Háborús állapotok uralkodnak a koronavírusos betegek által megrohamozott romániai kórházakban: a betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán – jelentette kedden a Digi24 hírtelevízió.

A csatorna által megszólaltatott Emilian Popovici, a járványügyi társaság alelnöke felhívta a figyelmet, hogy egy hét alatt többen vesztették életüket a betegség szövődményeiben, mint ahányan az 1989-es forradalomban, vagy az 1977-es földrengésben haltak meg. A szakember szerint Romániában már három hónapja meghaladja az 1,1-et a reprodukciós ráta, amely azt mutatja, hogy egy fertőzött hány másiknak adja át a fertőzést. Popovici szerint “két hét is sok lett volna”, és a döntéshozóknak ilyen körülmények között már rég szigorítaniuk kellett volna a járványügyi korlátozásokat.

Úgy vélekedett: azok után, hogy a hatóságok felülbírálták a közegészségügyi intézet Bukarest és a vele összenőtt települések vesztegzár alá helyezésére vonatkozó javaslatát, nem is történhetett más, mint a járványügyi helyet további romlása.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 20., 12:03
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ez még viccnek is rossz. Egy fertőző betegségben elhunytat, hogy lehet egy fekete zsákban egy korhaz folyosóján tartani?Azért az ilyen kijelentések előtt gondolkodni is kellene. Akármennyi a halott, egy betegeket ellátó térben fekete najlonban halotakat nem tárolnak.

 • User
  Dátum: 2021. október 20., 21:16
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A covid is egy csendes háború…
  Nem tűnt fel senkinek?!
  Bujjunk maszkba, oltassuk be magunkat és vége
  Vegyünk fegyvert kézbe, lőjjünk és győztünk. Valahogy így lehetne le írni.
  Én értem van vírus, de ha ennyire komoly lenne, akkor körülbelül minden 4-6 ember elhunyt volna!
  Az elmúlt évbe senki sem hallt meg balesetbe, rákba, ilyen olyan betegségekbe csak covidba hallnak meg az emberek?!… Érdekes minden esetre az egész!
  Ettől függetlenül nem kívánom, hogy elkapja senki ezt a vírust.

  • User
   Dátum: 2021. október 21., 8:33
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Csak a szokásos virustagadó szöveget nyomja, kár már elmagyarázni miért is téved, úgyse fogja fel. Vagy nem akarja.

   A Hirmondó programozói meg… értem a lassítást, de mindezt úgy megírni, hogy közben a felhasználó elveszíti a beírt hozzászólást…