Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkosság Konstanca megyében: a tettes megölt egy férfit és megerőszakolta a lányát

Gyilkosság Konstanca megyében: a tettes megölt egy férfit és megerőszakolta a lányát Románia

A hatóságok nagy erőkkel keresnek egy férfit, aki a Konstanca megyei Corbu településen csütörtökről péntekre virradó éjszaka behatolt egy család otthonába, ahol megerőszakolt egy lányt, a lány apját pedig megölte.

Hirdetés
Hirdetés

Lucian Bode belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a nyomozók néhány óra múlva elfogják a tettest.

A gyilkosság az elmúlt éjszaka történt a tengerparti községben. Egy férfi, arcát teljesen elfedő maszkban, behatolt egy házba, leszúrta a 41 éves családapát, megkötözte a feleségét és megerőszakolta a lányukat.

A belügyminiszter az ügy kapcsán közölte, a nyomozó hatóságok kihallgattak két tanút, akik a házban voltak a gyilkosság elkövetésekor, van néhány gyanúsított, és véleménye szerint már csak órák kérdése, hogy megtalálják a tettest.

Az még nem derült ki, hogy mi volt az erőszak és a gyilkosság indítéka, tette hozzá Bode.

FRISSÍTÉS: Kihallgatják a gyanúsítottat

Elfogtak a rendőrök egy férfit, akit a Konstanca megyei Corbu településen történt nemi erőszak és gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

A Konstanca megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint folyamatban van a gyanúsított kihallgatása.

A közleményben részleteket közölnek a péntekre virradóra történtekről. Mint kiderült, egy 15 éves lány jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy egy férfi behatolt corbui lakásukba, megerőszakolta 20 éves nővérét, és egy éles tárggyal hasba szúrta apjukat. Amikor a mentősök kiértek a helyszínre, már csak a 41 éves férfi halálát tudták megállapítani. A 20 éves lányt kórházba szállították.

FRISSÍTÉS 2: Beismerte tettét a férfi

Beismerő vallomást tett a Konstanca megyei Corbun történt nemi erőszak és gyilkosság gyanúsítottja. A férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kérik.

Az ügyészség szerint a 29 éves férfi – aki egyébként az áldozatok szomszédja – azt vallotta, eredetileg azért tört be a lakásba, hogy rabolja ki a családot, de mivel csak egy kisebb pénzösszeget talált, mérgében megerőszakolta a 20 éves lányt. Amikor a lány apja megpróbált közbelépni, halálos szúrást ejtett rajta egy bozótvágó késsel.

A nyomozók megtalálták a férfi lakásán a bozótvágó kést és a család házából ellopott más tárgyakat is.

A férfit péntek este kihallgatták, 24 órára őrizetbe vették, a szombati nap folyamán pedig előzetes letartóztatását fogják kérni a bíróságtól.

FRISSÍTÉS 3: Drogra kellett a pénz

Az ügyészek szerint azért akarta kirabolni szomszédait a Konstanca megyei Corbun történt nemi erőszak és gyilkosság elkövetője, mert pénzre volt szüksége, hogy kábítószert vásároljon. Bosszúból követte el tettét, mivel mindössze 250 lejt talált a házban.

A Konstanca megyei ügyészség munkatársa, Viorel Teliceanu úgy nyilatkozott, a 29 éves, büntetlen előéletű férfi három-négy ház távolságra lakott áldozataitól. A kihallgatáson elmondta, rendszeres drogfogyasztó, aznap is egész nap kábítószerezett. Mintegy 2000 lejre lett volna szüksége, ezért akarta kirabolni szomszédait. Azért gondolta, hogy pénzt talál a háznál, mert a család nemrég felújíttatta a ház tetőzetét és új kerítést építtetett. A betörés éjszakáján a teljes arcát eltakaró maszkot és kesztyűt viselt, előbb a nappaliba hatolt be, aztán a hálószobába, ahol a házaspár és a kisebbik gyerek aludt. Az édesapát a hálószobában szúrta meg, az édesanyát, a fiút és a kisebbik lányt bezárta a fürdőszobába. A nagyobbik lányt dühében erőszakolta meg, bosszúból, amiért mindössze 250 lejt talált a házban. Az ügyész szerint minden a sötétben történt, a férfi – állítása szerint – csak reggel tudta meg, hogy megölte a családapát.

Az ügyész rámutatott, a férfi beismerte tettét, és a házánál végzett házkutatás során megtalálták a bozótvágó kést, amellyel a gyilkosságot elkövette, a ruhákat, amelyeket a tett elkövetésének éjszakáján viselt és a házból elvitt tárgyakat. Ezeket azért vitte magával és dobta utólag egy kukába, mert egyszer leesett az egyik kesztyűje, és tartott tőle, hogy a tárgyakon maradt ujjlenyomatok alapján rátalálnak – mondta még Teliceanu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások