Hirdetés
Hirdetés

Grindeanu: lehetetlen minden Blue Air-utast TAROM-járattal hazaszállítani

Grindeanu: lehetetlen minden Blue Air-utast TAROM-járattal hazaszállítani Románia

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter, kormányfőhelyettes csütörtökön azt javasolta a Blue Air járatainak törlésében érintett román állampolgároknak, hogy próbáljanak meg “más módokat is találni a hazajutásra”, ugyanis a TAROM légitársaságnak nem áll módjában járatot indítani a Blue Air által törölt minden egyes járat helyett.

Hirdetés
Hirdetés

A Turnu Măgurelén tartott sajtótájékoztatóján a miniszter rámutatott, lehetetlen TAROM-járattal hazahozni az összes érintett romániai utast, mert a légitársaság nem tud bármikor repülőgépet, legénységet rendelkezésre bocsátani, és “a repülőterek sem nyitottak minden esetben” a légitársaság járatainak fogadására.

“Arra kérem mindazokat, akik a Blue Air miatt kárt szenvedtek, hogy az európai szabályoknak és a gyakorlatnak megfelelően nyújtsák be a kártérítési igényüket, és próbáljanak meg más lehetőséget találni a hazajutásra” – mondta Grindeanu.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a TAROM szerdán Tel-Avivba, csütörtökön pedig a görögországi Kréta szigetére és a ciprusi Larnakába indított egy-egy járatot. Péntek este a spanyolországi Malagába is különjáratot küldenek.

2663 román állampolgár fordult segítségért Románia külképviseleteihez

Eddig összesen 2663 román állampolgár kért segítséget Románia külképviseletein vagy a külügy által rendelkezésre bocsátott telefonszámokon a Blue Air járatainak törlése miatt – tájékoztatott csütörtökön a kormány.

A román külügyminisztérium két telefonszámot bocsátott a járattörlések miatt külföldön rekedt román állampolgárok rendelkezésére. Az ebben a helyzetben levők a 004 021 4311869-es, valamint a 004 0751084537-es telefonszámon, illetve a callcenter@mae.ro e-mail címen jelezhetik problémáikat, és kérhetnek segítséget a hazajutáshoz. Emellett a legközelebbi diplomáciai képviselethez is fordulhatnak.

A külügyi tárca ugyanakkor azt ajánlja, hogy turistacsoportok esetében csak egy személy vegye fel a kapcsolatot a külképviselet munkatársaival, majd ossza meg az információkat a csoport többi tagjával.

(Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük