Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Grindeanu: a PSD úgy döntött, hogy nem szavaz bizalmat a Ciucă-kabinetnek

Grindeanu: a PSD úgy döntött, hogy nem szavaz bizalmat a Ciucă-kabinetnek Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem támogatja a Nicolae Ciucă által javasolt PNL-RMDSZ kisebbségi kormány beiktatását – jelentette be hétfőn Sorin Grindeanu, a PSD első alelnöke az alakulat vezetőségi ülése után.

Hirdetés
Hirdetés

„Az országos politikai tanács ülésén egyöntetűen úgy döntöttünk, hogy nem szavazunk bizalmat ennek a kormánynak. (…) A Nemzeti Liberális Párt szemlátomást minden tőle telhetőt megtesz, hogy ezt a kabinetet szabotálja, még ők sem akarják ennek a kormánynak a beiktatását, csak tisztségben akarnak maradni, akár ügyvivő jelleggel is” – jelentette ki Grindeanu a párt székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, több alkalommal is elmondták, hogy jelentős parlamenti támogatottság hiányában egy kisebbségi kormány nem képes megfelelő módon kezelni sem a világjárványt, sem az ország gazdaságát.

„Világos, hogy nem javíthatnak a helyzeten ugyanazok az emberek, akik az eddigi PNL-kormányok tagjaiként a katasztrófa szélére sodorták az országot. A most benyújtott kormányprogrammal a PNL ismét bebizonyította, hogy a romániaiak nem számítanak számára” – mondta Grindeanu.

A kormányprogramban nincsenek a lakosság jövedelmét növelő intézkedések, éppen ellenkezőleg, csak olyanok vannak, amelyek ennek csökkenéséhez vezetnek. Ezenkívül a PSD által javasolt 10 intézkedés közül egyiket sem vették figyelembe. Ehelyett a mikrovállalkozások megadóztatására készülnek, miközben ezt a kategóriát sújtja a legsúlyosabban a világjárvány okozta gazdasági válság – mutatott rá a szociáldemokrata alelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük