Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Görögország beutazási feltételeket szab

Görögország beutazási feltételeket szab Románia

Görögország Országos Idegenforgalmi Szervezete közzétette, hogy az idei turisztikai idény hivatalos kezdete május 14. Üdülni már korábban is lehet a görög partokon, de a 14-i dátum több szempontból (például árszabások, szervezett külföldi csoportok fogadása stb.) lényeges.

Hirdetés
Hirdetés

A görög hatóságok a beutazási feltételeket a koronavírus-járványhoz igazították. Engedélyezik a beutazást azoknak, akik Covid-19 elleni védőoltást kaptak, és erről hivatalos tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Be lehet utazni a törvényes határidőn belül elvégzett vírusteszt negatív eredményével is. A harmadik alternatíva az, hogy az érintett személynek a szervezetében legyenek koronavírussal szembeni antitestek, a közlemény nem részletezi azt, hogy mivel lehet és kell ezt igazolni, valószínűleg különleges orvosi bizonyítvánnyal, ha nem éppen a többszöri védőoltás tanúsítványával.

A 2021. évi, nyári görög idegenforgalmi jelige: „All You want is Greece”. Magyarul ez körülbelül annyit jelent, minden, amit akar, amire vágyik (a turista), az Görögország. A május 14-i hivatalos idénymegnyitás előtt a görög hatóságok nagy figyelemmel követik a koronavírus-járvány alakulását, és már április folyamán bevezetnének kísérleti jelleggel különböző engedményeket, lazításokat a vendéglátói közegekben.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások