Hirdetés
Hirdetés

Furfangos oltyán helységnévtábla

A realitatea.net helyszíni beszámolója szerint az Olt megyei Optași elnevezésű község polgármestere sokáig azon töprengett, miként lehetne szellemesen kihasználni azt, hogy a település elnevezése a nyolc és az ász szavakból áll.

Hirdetés
Hirdetés

Két segítőjével végül is megalkották azt a kompozíciót, ami fél éve már áll a Slatina és Pitești felé vezető országutak kereszteződésénél. Az összetett helységnévtábla tetején egy jókora 8-as szám látható, az oszlopra körbe-körbe, szimmetrikusan ajtó nagyságú pókerkártya-lapokat illesztettek, nyilván ászokat. A polgármester által totemnek (védőszellem-jelképnek) nevezett helységnévtáblára egy korszerű LED-kijelzőt is szereltek, amely a hagyományos jókívánságok mellett periodikusan mutatja a pontos időt. A “nyolcászos” kiegészítő (nem hivatalos) helységnévtábla a területrendezéssel együtt 31 ezer lejbe került, ebből a kártyás kompozíció 13 ezer lej. A polgármester elmondta, csak egy ilyen jelzőt terveztek, a főutcán lévő útkereszteződéshez, hogy minél több arra járó láthassa. 

Ugyancsak Optași területén van még egy másik útszéli különlegesség. A község egyik falujának az elnevezése Paris, ennek okán a közúti ki- és bejáratnál a párizsi Eiffel-torony kicsinyített és vázlatos hasonmása látható. A falunév függőleges, a francia nemzeti zászló színeit (kék-fehér-piros) jelképező táblára van ráfestve!

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások