Felhívás!

Boricean az alprefektus

Magas rangú tisztek, rendőrök, titkosszolgálati vezetők, az állami intézmények Kovászna megyei kirendeltségei igazgatói, Todor Iulian-Constantin perfektus, Sebastian Cucu volt prefektus, valamint Tamás Sándor megyetanácselnök és Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester jelenlétében beiktatták tegnap Kovászna megye új prefektusát, Cosmin Boriceánt. A Nemzeti Liberális Párt volt megyei tanácsosa letette az esküt.

Az ismét csak Bukarestből levezényelt ceremóniasorozat (további 17 alprefektust iktattak Bukarestben, illetve Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Călărași, Kolozs, Dolj, Galac, Gorj, Hunyad, Ilfov, Olt, Prahova, Temes és Vaslui megyében) jó negyedórás késéssel kezdődött. A negyvenéves Cosmin Boricean, aki korábban megyei tanácsos volt, a tanügyben kezdte, majd a Rompetrolnál, aztán a Román Postánál volt vezető beosztásban, a szociáldemokrata Necolaie Radoceát váltja az alprefektusi tisztségben.
Boricean „megtisztelőnek” nevezte kinevezését, és azt mondta, jó kapcsolatokra törekedik minden partnerintézménnyel.

– Nemcsak a kormány képviselője leszek Kovászna megyében, hanem a háromszéki emberek képviselője is a kormány irányában – mondta székfoglaló beszédében az új alprefektus, aki arról biztosított, hogy „ajtaja mindig nyitva áll” a polgárok előtt.

Antal Árpád „mérsékelten bizakodó” a prefektúrabeli új „felállással” kapcsolatban.
– Remélem, új fejezet kezdődik a prefektúra és a helyi önkormányzatok között. Rajtunk nem fog múlni. Persze, optimizmusom visszafogott – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyi polgármester.
Todor Iulian-Constantint a Népi Mozgalom Párt (PMP) javaslatára december 16-án nevezték ki Kovászna megye prefektusának.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.