Hirdetés
Hirdetés

Frissült a járványügyi szempontból kockázatos országok listája, Magyarország piros zónába került

Frissült a járványügyi szempontból kockázatos országok listája, Magyarország piros zónába került Románia

Frissítette csütörtök esti online ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját.

Hirdetés
Hirdetés

A CNSU határozata szerint piros zónába került Magyarország, a Cseh Köztársaság, Dánia, Izland, Luxemburg, a Maldív-szigetek és a Kajmán-szigetek.

Pirosból sárga zónába került az Amerikai Egyesült Államok és Saint Kitts és Nevis az esetszámok csökkenésének köszönhetően.

Az incidencia növekedése következtében zöldből sárga zónába került Lengyelország, Norvégia, San Marino és Andorra.

Zöld zónába került Izrael, Kuba, Costa Rica, Guyana, a Bahama-szigetek, Grenada, Sint Maarten, Antigua és Barbuda, valamint az Amerikai Virgin-szigetek.

A piros listás országokból érkezők a 72 óránál nem régebbi koronavírus-teszttel legfeljebb 72 órát tartózkodhatnak Románia területén karantén nélkül. A korlátozások nem vonatkoznak a 12 évnél fiatalabbakra (akik még nem kaphatnak oltást), illetve a határ menti ingázó munkavállalókra.

A román hatóságok – néhány kivétellel – csak azoknak adnak felmentést a karantén-kötelezettség alól, akik legalább 10 napja megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját (vagy az egykomponensű Janssen-vakcinát). Elfogadják ugyanakkor a Magyarországon használt, az Európai Unió által nem elismert Sinopharm- vagy Szputnyik-vakcinákat is.

Felmentést ad a betegségen való átesés bizonyító irat is (legkevesebb 14, legtöbb 180 napnak kell eltelnie a felépüléstől). Ezek igazolására az az uniós zöldigazolványt kell felmutatni.

(Agerpres/Hírmondó)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük