Felhívás!

Források: ők lehetnek az RMDSZ miniszterjelöltjei

Források: ők lehetnek az RMDSZ miniszterjelöltjei Románia

A Szövetségi Képviselők Tanácsa vasárnap esti online gyűlésén döntött az RMDSZ által miniszteri funkcióba nevesített személyekről – értesült a G4Media.ro.

A hírportál információi szerint a miniszterelnök-helyettesi posztra Kelemen Hunor szövetségi elnököt jelölik, a fejlesztési tárca élére Cseke Attila kerülhet, míg a környezetvédelmi minisztériumot Tánczos Barna vezetheti majd.

Meglepetésre, az ifjúsági és sportminisztérium vezetését Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpikon kerékpározóra, a Román Kerékpáros-szövetség elnökére bíznák. A központi sajtó korábban Olteán Csongort, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökét tartotta esélyesnek erre a funkcióra.

A G4Media politikai forrásokra hivatkozva azt írja, a három párt megegyezett az államtitkári és a prefektusi funkciók elosztásáról is. E szerint az új kormánynak 80 államtitkára lesz, a PNL 42-t, az USR-PLUS 26-ot, az RMDSZ 12-t nevesíthet közülük.

Ami a prefektusokat illeti, a 42 megye közül 23-ban a PNL, 14-ben az USR-PLUS, 5-ben pedig az RMDSZ jelöltje töltheti be a funkciót. Az alprefektusok esetében az elosztás PNL – 47,  USR-PLUS – 28, RMDSZ – 10.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL),  a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői hétfőn 19 órától írják alá a koalíciós megállapodást a parlament épületében.

(G4Media.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások