Felhívás!

Ciucă: minden adott a koronavírus elleni oltáskampány december 27-ei megkezdéséhez

Ciucă: minden adott a koronavírus elleni oltáskampány december 27-ei megkezdéséhez Románia

Nicolae Ciucă ügyvivő miniszterelnök hétfőn közölte, hogy a hatóságok minden szükséges intézkedést megtettek annak érdekében, hogy december 27-én kezdetét vegye a koronavírus elleni oltási kampány.

Ciucă ugyanakkor arra kérte a román állampolgárokat, hogy bízzanak ebben a folyamatban, az állami intézményekben és azok erőfeszítéseiben, hogy az oltási kampány sikeres legyen.

Románia december 26-án kapja meg az első, tízezer dózisból álló, koronavírus elleni oltásszállítmányt. Ezeket az oltásokat a COVID-19-ben szenvedő kórházi pácienseket ápoló egészségügyi személyzet kapja meg.

“Arra buzdítom a lakosságot, hogy karácsonykor tartsák be a korlátozásokat”

Ciucă a koronavírus-járvány visszaszorítására elrendelt hatósági óvintézkedések betartására szólította fel a lakosságot a karácsonyi ünnepek alatt.

“Már csak nagyon kevés van hátra a szentestéig, és tudom, mennyire nehéz mindannyiunk számára, hogy ezt a keresztény ünnepet nem tudjuk szeretteinkkel együtt tölteni. Van egy sor korlátozás és szabályozás, amelyeket be kell tartanunk, és az ország minden állampolgárát arra buzdítom, hogy tartsa be, mivel ezzel a felelősséggel tartozunk magunknak és embertársainknak. Mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a világjárvány felszámolására hozott intézkedések minél hatékonyabbak legyenek” – jelentette ki Ciucă.

Az ügyvivő miniszterelnök a belügyminiszterrel, Marcel Velával közösen vett részt a Prof. Dr. Dimitrie Gerota sürgősségi kórház plazmagyűjtő mobil állomásának átadásán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.