Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Forgalomfigyelő rendszer kiépítéséről döntött a kormány

Forgalomfigyelő rendszer kiépítéséről döntött a kormány Románia

Jóváhagyta a kormány szerdai ülésén a közúti forgalmat monitorozó integrált rendszer bevezetéséről szóló törvénytervezetet.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő elmondta, az e-SIGUR nevet viselő forgalomfigyelő rendszer keretében ezer sebességellenőrző pontot, 300 mozgó traffipaxot és 500 kamerát telepítenek. Ezek segítségével a rendszer jelzi a közlekedési szabálysértéseket, azonosítja a hatóságok által lefoglalt vagy körözött járműveket, illetve azokat a járműveket, amelyek tulajdonosai nem fizették be az úthasználati díjat.

A rendszer bevezetése mérföldkőként szerepel az országos helyreállítási tervben, és jövő év végéig kell üzembe helyezni – tette hozzá a kormányszóvivő. 

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 17., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Akkor Szatmárról a tengerre három nap alatt fogsz leérni… Ha annyira hülye lesz valaki, hogy oda kívánkozik… Utakra nincs pénz de megfigyelésre igen… És büntetésre. Az ilyen intézkedésnek azok örülnek, akik Kézdi és Szentgyörgy között is 60 km/h-val,, közlekednek ” és mögöttük a több száz méteres kocsisor.

 • User
  Dátum: 2022. november 17., 15:10
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Szatmár – Mamaia 12 óra, pihenőkkel 13. Azért ez nem 3 nap. Ebből a 871km-ből kB 570 km autópálya és nem annyira a távoli jövőben ehhez hozzá lehet még adni a bukaresti elkerulő pályát is,illetve folytatódik az építés Kolozsvártól észak-nyugat felé is. Keressen más példát, mert ez öngól. A sebességhatárok betartásával nem sokat veszít az ember. Ha nagy a forgalom és nem lehet előzni akkor viszont igen.