Hirdetés
Hirdetés

Folytatná a kormány a gépkocsik roncsprogramját

Folytatná a kormány a gépkocsik roncsprogramját Románia

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját – jelentette be hétfő este Brassóban, az év első hat hónapi mérlegének bemutatóján Graţiela Gavrilescu. A környezetvédelmi miniszter szerint erre azért lenne szükség, mert az erre a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, ami 35 ezer régi autó törlésére elegendő, június végére elfogyott.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter örömmel nyugtázta, hogy elfogyott a környezetbarát autók beszerzését támogató Roncsprogram Plusz 15 millió lejes kerete is, így 333 elektromos vagy hibrid gépkocsi került az utakra, amelyek egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben szennyezik a környezetet.

Hozzátette: programot indítottak a megyeszékhelyek számára, hogy elektromosautó-töltőállomást hozzanak létre és ‘addig fog a polgármesterek fején ülni’, amíg élnek ezzel a lehetőséggel.

Kidolgozás alatt áll ugyanakkor egy olyan program, amellyel az országutakra telepítenének ilyen töltőállomásokat. 

A tárcavezető ‘óriási sikerként’ értékelte a háztartási gépek múlt esztendő végén bevezetet roncsprogramját, amelyre minden kiírásnál nagy túljelentkezést jegyeztek. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük