Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Firea: jelenleg 225, szülői kíséret nélkül érkezett ukrajnai gyerekről gondoskodik a román állam

Firea: jelenleg 225, szülői kíséret nélkül érkezett ukrajnai gyerekről gondoskodik a román állam Románia

Jelenleg 225 olyan ukrajnai kiskorút gondoznak a romániai gyermekvédelmi központokban, aki felnőtt kísérő nélkül érkezett Romániába – tájékoztatott csütörtökön a Facebook-oldalán Gabriela Firea családügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető közlése szerint az ukrajnai humanitárius válság kezdetétől 528 gyermek érkezett kísérő nélkül Romániába, közülük 225-nek viseli továbbra is gondját a román állam.

Firea emlékeztetett arra, hogy a szülők vagy törvényes gyám nélkül Romániába érkezett ukrajnai gyerekek helyzetének kezelésére indították el egy hete a hatóságok a KidsUkraine nevű platformot. Ennek segítségével valós időben nyomon követhető, hogy melyik gyermekvédelmi központban van hely az elhelyezésükre.

“Az ukrán gyerekek tragédiája mérhetetlen. Az Ukrajnát ért indokolatlan katonai agresszió kezdete óta folyamatosan keressük a megoldást az országunkba érkező árvák megsegítésére. A szüleik nélkül érkező gyerekek esetében megoldásokat kerestünk arra, hogy visszakerüljenek a családjukhoz” – írta bejegyzésében a miniszter. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.