Felhívás!

Feloldották a vesztegzárat Suceaván

Feloldották a vesztegzárat Suceaván Románia

Feloldották a vesztegzárat szerda estétől Suceaván és a környező településeken.

Az intézkedés része a 12-es számú katonai rendeletnek, amelyet Marcel Vela belügyminiszter ismertetett szerdán késő este.

“Ma (szerda – szerk. megj.) estétől megszűnik a vesztegzár Suceaván és a következő nyolc környékbeli településen: Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei’ – sorolta a miniszter.

A tárcavezető köszönetet mondott mindazoknak a Suceava megyeieknek, akik “erőfeszítéseikkel és elkötelezettségükkel gondoskodtak szeretteik egészségéről (…), és megóvták a szomszédos területek polgárait a fertőzéstől”.

“Győztesek vagytok, ti vagytok a mi hőseink!” – zárta szavait Marcel Vela.

“Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel”

Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel, amely meglepetésszerűen támadott – hangoztatta a belügyminiszter, miután ismertette a 12-es számú katonai rendeletet.

“A katonai rendeletek, az utasítások és üzenetek, és nem kevés volt belőlük, mind azt szolgálták, hogy megerősítsék ezt a falat egy láthatatlan és rendkívül agresszív ellenséggel szemben. Arra ébresztett rá valamennyiünket, hogy együtt erősebbek vagyunk. Ahogyan a jelen nélkül nincs jövő, úgy nem létezhet erős nemzet összefogás nélkül. És ebben a nehéz időben bebizonyítottuk, jobban mint bármikor, hogy egységesek tudunk lenni. Valamennyien felelősen vettük fel a harcot egy láthatatlan ellenséggel, amely meglepetésszerűen támadott. Nagyon jól tudjuk, hogy mit kell tennünk a továbbiakban is, a fizikai távolságtartástól, a legalább húsz másodpercig tartó kézmosásig” – mondta Vela

Hozzátette, hogy “ma sok román azok erőfeszítésének és az áldozatának hála él”, akik betartották a katonai rendeleteket.

“Mindannyian állandóan és folyamatosan alkalmazkodtunk. Ebben a harcban gyakran nem volt egy vázlat sem, mert ilyen háború még nem volt, és a végeredményt nem lehetett előre látni, éppen azért, mert az ellenség láthatatlan volt, rendkívül veszélyes és agresszív. Lehet, hogy volt olyan, amikor mindannyiunkat lenyűgözött ez a veszély, amely életünkre tört. Biztosíthatom, hogy mindig is az önök javát akartuk. Köszönöm, hogy részesei ennek a harcnak a koronavírus ellen. Köszönöm, hogy betartották a rendeleteket, és sok román ma az önök áldozatának és erőfeszítésének hála él. Belügyminiszterként a kormánnyal együtt garantálom, hogy ezen a veszélyen is szerencsésen túljutunk” – mondta Vela.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.