Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

58 napja nem volt halálos gázolás New Yorkban

58 napja nem volt halálos gázolás New Yorkban Külföld

A koronavírus-járvány kevés örömteli híre közé tartozik, hogy New Yorkban új rekord született: már 58 egymást követő napja nem volt halálos gázolás a városban, írja az ABC News. Erről Polly Trottenberg, a New York City Department of Transportation munkatársa számolt be a városi tanács közlekedési bizottságának. 

Hirdetés
Hirdetés

Ez az 58 egymást követő nap a leghosszabb időszak, ami halálos kimenetelű gázolás nélkül telt el a városban 1983 óta, amióta nyomon követik a gyalogosok halálos baleseteinek alakulását. 51 nap telt el azóta, hogy New Yorkban a járvány miatt bezártak minden nem alapvető fontosságú üzletet, és aki csak teheti, otthonról dolgozik. Emiatt a város éjjel-nappal forgalmas utcái kiürültek, a forgalom jelentősen csökkent. 

Polly Trottenberg ennek ellenére arra figyelmeztette a gyalogosokat, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, mert néhány autós, kihasználva az üres utcákat, száguldozik a városban.

A tisztviselő szerint a város vezetése továbbra  is arra törekszik, hogy New York utcáit minél jobban megnyithassák a gyalogosok és a biciklisek előtt. Ahogy Bill de Blasio polgármester már korábban bejelentette, New York felszabadít 100 mérföldnyi utcát a járműforgalom alól, ebből negyvenetmár május végére

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük