Felhívás!

Félmillió eurós kártérítést kér az egyik karantén alá helyezett település

Félmillió eurós kártérítést kér az egyik karantén alá helyezett település Románia

Megtámadta a bukaresti ítélőtáblán a község egyik települését karantén alá helyező döntést a gorneti (Prahova megye) önkormányzat – tájékoztatott szombat este a községet képviselő ügyvéd által kiadott közlemény.

Bogdan Dumitru azt kéri Raed Arafattól, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (DSU) vezetőjétől, hogy hogy sürgősen kezdeményezze a községben a COVID-19 esetek felmérését, hogy pontosan megállapítsák, hogy a karantén elrendelésekor a fertőzöttek aránya meghaladta-e az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által meghatározott küszöbértéket.

Ez ügyben az ügyvéd a “közösség polgárainak hangulatára és csüggedtségére” hivatkozik.

A Bogdan Dumitru által a sajtó rendelkezésére bocsátott dokumentumok szerint a helyi hatóságok 500 ezer euró erkölcsi és anyagi kártérítést kérnek Gornet községnek, mert – mint mondják – a más településen lévő munkáltatók kitiltották a falu munkaválallalóit, és így több mint 450 ember maradt munkahely nélkül, a község polgárait nem fogadják a szomszéd települések a boltjaiban, gyógyszertáraiban, teljesen elszigetelődtek, sőt még “meg is szólják” őket.

A Prahova megyei katasztrófavédelmi bizottság (CJSU) szerdán döntött arról, hogy helyi karantén alá vonja Gornet község községközpontját, miután a faluban két hét alatt 15 COVID-19 megbetegedést regisztráltak. Utólag a DSU rendelttel erősítette meg a CJSU határozatát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások